شما میتوانید پس از نام نویسی از تمام امکانات انجمن ها استفاده کنید . توجه داشته باشید که , واژه های ممنوع و یا بی معنی ( شماره
و یا واژه تصادفی ) را بکار نبرید . برای نام نویسی در تالار میدوری و یا ورود کلیک کنید .
ایرج پزشکزاد، متولد 1306 ، تهران و اصالتا بهبهانی ست. او واقعا پزشک زاد است . پدرش پزشک و مادرش معلم بوده اند. روح هر دوشان شاد باد که جگرگوشه شان ، چند نسل را شاد کرده است . پزشکزاد ، تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در تهران و تحصیلات عالیه را در سوربون فرانسه گذرانده است.
5 سال در ایران قاضی و بعد از به استخدام وزارت امور خارجه درآمده و در سفارت ایران در فرانسه، مشغول به کار بوده است.مشاغلی که برای یکی از طناز ترین نویسندگان ایران ، دور از ذهن به نظر می آید . برای دیدن زندگینامه وی بطور کامل به اینجا بروید .
نوشته های وی به دو دسته تاریخی و طنز تقسیم بندی می شود:
طنز:
* ماشاءالله خان در دربار هارونالرشید (رمان برای کودکان و نوجوانان)(1337)
* دایی جان ناپلئون(رمان)(1349)
* ادب مرد به ز دولت اوست تحریر شد (نمایشنامه)(1352)
* خانواده ی نیکاختر (1379)
* حافظ ناشنیدهپند
* انترناسیونال بچهپرروها (طنزیات سیاسی)
* شهر فرنگ از همه رنگ (طنزیات سیاسی و اجتماعی)
* پسر حاجی باباجان
* بلیط خانعمو (نمایشنامه)
* طنز فاخر سعدی
* آسمون ریسمون (طنزیات ادبی)
* بوبول (طنزیات اجتماعی)
* گلگشت خاطرات (طنزیات اجتماعی) (2008)
* خانواده ی نیکاختر (طنزیات اجتماعی) (2004)
* رستم صولتان (طنزیات اجتماعی) (2006)
تاریخی: * مروری در تاریخ انقلاب فرانسه
* مروری در تاریخ انقلاب روسیه
* ریشههای اختلاف چین و شوروی (رساله)
* مروری در تاریخ مشروطیت ایران
* مصدق بازمصلوب
* مروری بر واقعه 15خرداد 1342
خلاصه داستان :
این رمان به قلم ایرج پزشکزاد که نگارش رمان طنز دایی جان ناپلئون را نیز در کارنامه خود دارد، برای اولین بار در سال 1337در مجله اطلاعات جوانان و برای بار دوم در سال 1350 در مجله فردوسی منتشر شده است. داستان کتاب درباره یک نگهبان ساده بانک است که توسط مرتاضی هندی به زمان گذشته منتقل شده و به دربار هارون الرشید راه مییابد. با مشکلاتی که برای وی در این سفر به عمق زمان اتفاق میافتد درحال فرار به زمان حال مراجعت میکند و با خود انگشتر هارون الرشید را میآورد.
سیر و سفر در زمان، بخصوص در زمان گذشته، همیشه یک رویای بشر بوده است. آدم امروز آرزو میکند که با علم و اطلاع به توانایی خود و کمبودهای قدیم میتوانست بمیان آدمهای قرون گذشته برگردد و برتریهای خود را به رخ آنان بکشد و تفریح کند. این تفریح و تفرج در گذشته، موضوع بسیاری از آثار تخیلی نویسندگان، بخصوص بعد از اختراع سینمائوگراف قرار گرفته و فیلمبرداران کشورهای مختلف این موضوع را به کرات به عنوان تفریح دلپذیر مورد استفاده قرار داده اند. چند شب پیش با دوستی در این مقوله حرف میزدیم، بفکر افتادیم که ما هم در این زمینه آزمایشی بکنیم، فکر برگرداندن ماشاالله خان دربان بانک، به دوران پرجلال هرون الرشید در ذهن ما شکل گرفت و طرح آنرا به تقلید ادبیات خارجی ریختیم. اما از آنجاکه هنوز سینمای نوخاسته ما توانایی آنرا پیدا نکرده که اینگونه قصه های پر ماجرا را به پرده سینما بکشاند و از آنجا که یک مجله متخصص جوانان شروع به انتشار کرده است، ناچار ماشاءالله خان را بر صفحه کاغذ راهی میکنیم تا به دوران پرشکوه هرون الرشید بگردد. انشاالله سفرش بخیر باشد.
( آخرین ویرایش در این ارسال: 11 - May - 2017 13 : 09 AM، توسط : میدوری .::. دلیل ویرایش: )
محل حضور کاربر در تالار : میدوری در تالار ميدوری حضور ندارد .
ديدگاه کاربران برای مطلب : (روی آیکون مورد نظر کلیک کنید تا دیدگاه شما ثبت شود . در صورت انصراف تا دوبار می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید . برای پاک کردن دیدگاه روی همان آیکون یک بار کلیک کنید تا دیدگاه شما پاک شود .)
محل حضور کاربر در تالار : میدوری در تالار ميدوری حضور ندارد .
ديدگاه کاربران برای مطلب : (روی آیکون مورد نظر کلیک کنید تا دیدگاه شما ثبت شود . در صورت انصراف تا دوبار می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید . برای پاک کردن دیدگاه روی همان آیکون یک بار کلیک کنید تا دیدگاه شما پاک شود .)